Nye BMW i3 og helt nye BMW i3s
  • Posted

Nye BMW i3 og helt nye BMW i3s

BMW i3 hadde sin verdenspremiere i 2013 og ble raskt en publikumsfavoritt, ikke minst i det norske markedet. Siden 2014 har den vært BMW’s mestselgende modell i Norge, og hittil er BMW i3 landets mest registrerte elbil i år. Nå lanserer BMW snart elbilsuksessen i3 i to nye versjoner. Sammen med en oppgradering av BMW i3 kommer nå også BMW i3s - en sportslig utgave av den populære elbilen.

 

I dag er Norge verdens nest største marked for den helektriske BMW’en.

– BMW i3 har egenskaper som appelerer til både eksisterende og nye BMW kunder, det er noe av årsaken til at det nå ruller det nærmere 12.000 BMW i3 på norske veier, sier Emmanuel Bret, administrerende direktør i BMW Group Norge.

På den kommende bilutstillingen i Frankfurt i september, vises den nye oppgraderte versjonen av BMW i3 og den helt nye og sportslige modellen BMW i3s.

Nye BMW i3
Eksteriørmessig oppgraderes designen med en rekke nye detaljer. Den sorte fargebeltet som tidligere har preget panseret, taket og bakluken på BMW i3, strekker så nå også rundt vinduene og takbuem. I takbuen finner man også det nye designelementet i matt krom. Detaljer i matt krom går også igjen i grillen, under dørene og på bakluken. De nye støtfangerne foran og bak understreker bilens bredde. I støtfangeren foran finner man også de nye rektangulære LED-tåkelysene. Nytt standardutstyr er blant annet LED-hovedlys som også inkluderer LED-fjernlys. Fargepaletten utvides med de to nye fargene Melbourne Red og Imperial Blue.

Over 80 prosent av flatene som er synlige i interøret til BMW i3 er produsert av resirkulert eller fornybart materiale. Den oppgraderte modellen byr på nye fargevalg og detaljer i kupéen. Betjeningsystemet iDrive og flere de ulike online-tjeneste til BMW Connect og har også fått en oppgradering. Om ønskelig kan BMW i3 nå også leveres med en ny parkeringsassistent.

Helt nye BMW i3s
BMW i3s er det helt nye tilskuddet i i3-familien og har en enda mer sportslig tilnærming til elektrisk kjøreglede. Designmessig skiller den seg ut med særegne støtfangere, hjulbuer og andre designelementer i sort optikk. Sportsligheten understrekes av et understell som senker bilen 10 mm og bilens 40 mm bredere sporvidde på de 20» store hjulene.

Begge de nye modellene får sine krefter fra batteriet på 33 kWh. BMW i3 har en ytelse på 170 hk/250 Nm, mens i i3s er effekten økt til 184 hk/270 Nm. BMW i3s er dermed også 0,4 sekunder raskere fra 0-100 km/t, som den gjør unna på 6,9 sekunder. (BMW i3: 7,3 sek). Toppfarten er også økt til 160 km/t. (BMW i3: 150 km/t) BMW i3 har rekkevidde på inntil 300 km (NEDC), mens BMW i3s har en rekkevidde på inntil 280 km (NEDC).

Bedre batterigaranti
Ved lansering av de nye modellene utvides også batterigarantien til BMW i3 fra 8 år/100.000 km til 8 år/160.000 km. Den nye batterigarantien vil samtidig ha tilbakevirkende kraft og derfor gjelde for alle BMW i3 registrert fra 1. januar 2017.

Nye BMW i3 og BMW i3s får sin verdenspremiere på bilutstillingen i Frankfurt i september. Medio september åpnes det for bestilling og lansering av begge modellene skjer i november.

Prisene blir som følger:

Nye BMW i3 (94 Ah), fra kr. 277.900 + leveringsomkostninger

Helt nye BMW i3s (94 Ah), fra kr. 313.800 + leveringsomkostninger

– BMW vil i årene fremover utvikle nye BMW i-modeller, samt elektrifisere de tradisjonelle modellseriene, både i form av ladbare hybrider og rene elbiler. I 2020 lanseres BMW X3 som helektrisk modell og i 2021 lanseres en helt ny BMW i-modell, kjent som BMW iNext. Denne modellen blir også BMW’s første bil hvor de selvkjørende egenskapene presenteres i stor skala, avslutter Emmanuel Bret.

Sist redigert tirsdag, 29 august 2017 09:19
(0 Stemmer)